ForumPortalliGalleryRegjistrohuidentifikimi

Share | 
 

 Receta gatimi

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
Shko tek faqja : 1, 2  Next
AutoriMesazh
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Receta gatimi   Sun Mar 23, 2008 10:57 pm

Kjo eshte nje recete rizoto me fruta deti
Pėrbėrėsit

* oriz 3 filxhane caji
* kallamare 1 pako
* karkaleca 1 grusht
* majdanoz 7 tufa
* hudher 7-8 thelpinj
* vere e bardhe 1/2 gote
* uje 6 filxhane caji
* vaj ulliri

Udhėzime per pregaditje

Presim imtesisht majdanozin dhe hudhrat dhe i kavardisim ne vajin e ullirit, shtojme kallamaret e prere dhe karkalecat dhe i shuajme me veren e bardhe dhe shtojme edhe pak uje sa te ziejne. Me pas hedhim orizin dhe ujin dhe e leme derisa orizi te jete ziere plotesisht.

Embelsire me molla, arra, miell dhe veze.

Pėrbėrėsit

* 4-5 kokrra molla
* vanilla sa per shije
* 8-10 arra te grira
* 3 gota mielli
* 3 kokrra veze
* 1 gote uji sheqer
* pak sode

Udhėzime per pregaditje

Rrihini vezet derisa te shkrihet sheqeri
Hidhni mollat a grira, arrat, dhe miellin me soden.
Perzihen derisa te behen nje
Pjekeni ne tave (hidhni gjalpe qe te mos kapet)
Pasi te pjeket, ndahet dhe sherbehet me shurup (1 me 1 uje me sheqer)
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Makarona   Sat Apr 05, 2008 3:29 pm

pastro 3/4 hudhra e nė njė tigan shtypi me got apo diēka simile... hedh vaj ulliri e mbas 3 min. hedh domatet e prera nė 4 pjesė

3 min. pėrzirje... hidh makaronat njė pėrzirje t'shpejt

e il piatto e pronto

e thjesh e shpejt dhe shum e mirė
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Shendetlie   Sat Apr 05, 2008 3:30 pm

Pėr 25 cope duhen:


Miell 3 gota uji ,
sheqer 1 gote uji,
mjalte 2-3 luge gjelle,
vezė 2 kokrra,
sode njė maje luge kafeje,
arra 1-2 filxhane kafeje,
gjalpe 2 filxhane kafeje,
pak vanilje dhe ujė 2 filxhana kafeje.

Pėr sherbetin:

Sheqer 3 gota uji, ujė 2 gota e gjysėm

Ne njė edhe pėrzihen mirė vezet sheqeri, mjalti, gjalpi dhe nė fund shtohen arra. Pastaj hidhet miell i pėrzier me sode. Zihet brumi i cili nuk duhet tė punohet shumė qe tė mos bėhet elastik. Brumi i pėrgatitur vendoset ne tave te lyer me yndyre, rrafshohet me dorė, lyhet siperfaqja me vezė, bėhen disa vija me pirun ne formė rombi dhe hidhet sherbet i vakur i aromatizuar me vanilje. ne terezi
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
WENDI
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 370
Localisation : Tirana City/Shqiperi
Registration date : 16/07/2007

MesazhTitulli: Lazanja me perime   Tue Apr 29, 2008 7:13 pm

Lazanja me perime


Pėr 4-6 persona

● 1 patėllxhan, 2 kunguj, 2 presh*, 1 spec jeshil, 1 spec i kuq, 30
gram mashurka** tė pastruar dhe tė prera nė formė shkopinjsh
● 2 lugė gjelle majdanoz tė prerė hollė
● 2 lugė gjelle margarinė
● 1 lugė gjelle gjalpė
● 8 petė byreku (lazanja)

Pėr kremin
● 3 lugė gjelle margarinė
● 3 lugė gjelle miell
●1/2 kg. qumėsht i nxehtė
● 2 vezė tė rrahura
● 250 gr. djathė i grirė (kaēkavall apo parmezan), kripė dhe piper.

Pėrgatitja
1 - Vendosni perimet nė njė tenxhere ku mė parė
keni hedhur margarinėn dhe gjalpin. I lini deri sa tė zbuten. Hidhini
nga pak kripė dhe piper, majdanoz dhe 2-3 lugė gjelle djathė dhe hiqeni
tenxheren nga zjarri.
2 - Pėr kremin beshamel, shkrini nė njė tenxhere
margarinėn, shtoni sasinė e miellit tė nevojshėm dhe vazhdoni ta
pėrzieni deri sa tė shkrijė i gjithi. Hidhni pak nga pak qumėshtin e
nxehtė, duke e pėrzier vazhdimisht, nė mėnyrė qė tė mos bėhet
topa-topa. E lini pėr pak minuta nė zjarr dhe ndėrsa e hiqni e lini pėr
pak momente qė tė ftohet. Mė pas hidhni nė tė vezėt, kripėn, piperin
dhe djathin e grirė, pėrveē 2 lugėve. E pėrzieni masėn me kujdes.
3 - Vini fletėt nė njė formė tė lyer me parė me gjalpė
dhe hapni nė to gati gjysmėn e masės me perime. I mbuloni pėrsėri me
fletė, duke vendosur edhe gjysmėn tjetėr tė mbushjes me perime dhe nė
fund i mbuloni me fletėt e mbetura. Hidhni pėrsipėr kremin beshamel,
duke i spėrkatur me 2 lugėt e gjellės me djathė tė grirė.
I lini tė piqen nė temperaturėn 200 gradė celsius pėr rreth 40 minuta. I servoni menjėherė pas pjekjes.

*Preshi ėshtė perime e ngjashme me qepėn, me kėrcell tė gjatė e
fletė-fletė, me gjethe tė lugėta e tė gjata si shpatė, qė pėrdoret pėr
ushqim.


** Mashurka ėshtė bimė barishtore (fasule e njomė) bishtaja.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://ndryshe.allgoo.us
shaban cakolli
Moderator/e
Moderator/e
avatar

Numri i postimeve : 1338
Registration date : 11/08/2007

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Tue Apr 29, 2008 11:33 pm

receta shume te bukura,qe te shtojne oreksin,me pelqyan shume me qe me vjen keq qe te gatuaj nuk di,por kam bindje qe te zgjedh di mjaft mire,hahaha.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
the_girl
Moderator/e
Moderator/e
avatar

Numri i postimeve : 182
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: E lezetshme   Wed Apr 30, 2008 4:02 pm

E lezetshme kjo receta por e veshtire per tu pergatitur
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Pije me kafe   Wed May 14, 2008 6:58 pm





Pije me kafe


Pėrbėrėsit pėr 4 persona:

* 3 dcl ujė
* 2 lugė kafe
* pak kakao
* 50 dcl sheqer
* sheqer vanilje
* krem qumėshti
* 4 copa tė vogla ēokollate


Pėrgatitja:

Hidhni kafen nė njė tenxhere me 1/2 gotė ujė, pastaj shtoni kakaon,
sheqerin, vaniljen dhe amalgamojini nė zjarr tė avashėm derisa tė
shkrijė sheqeri. Lėreni tė ziejė pėr dy minuta pastaj hiqeni tė ftohėt.
Hidheni nė njė enė metalike tė cekėt e tė gjerė dhe vendoseni nė
ngrirje pėr 20- 30 min. Pastaj trazojeni me pirun pėrbėrjen qe po
fillon tė ngrijė. Pėrsėriteni pėr 8-10 herė duke e lėnė pėrbėrjen nė
ngrirje pėr rreth 14 orė, derisa tė ketė ngrirė mirė. Copėtojeni
pėrbėrjen e ngrirė me njė thikė pastaj hidheni nė gota tė gjata qė
duhet tė ftohen mė parė nė frigorifer.
Kompletoheni me krem qumėshtin qe i keni dhėnė formė dhe 1 copė ēokollatė.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Wed May 14, 2008 7:00 pm

Byrek me djathė dhe qepė


Materialet pėr 8 persona

● 1 pako petė tė gatshme
● 100 ml. krem qumėshti
● 1 filxhan ēaji gjalpė
● 200 gr. djathė (preferohet dy llojesh)
● 1 qepė e freskėt
● 2 presh
● 6 vezė
● 150 gr. djathė kaēkavall, kripė, piper i freskėt.

Pėrgatitja

Vendosni qepėt dhe preshtė nė njė enė ku keni hedhur ujė dhe kripė e i
lini pėr 10 minuta. Mė pas i kulloni dhe i skuqni. Nė vazhdim i hiqni
nga zjarri dhe shtoni djathin tė shkrirė me pirun dhe kaēkavallin e
grirė.
Rrihni vezėt me kremin e qumėshtit dhe i shtoni nė masėn e
mėsipėrme. E pėrzieni mirė dhe hidhni kripė e piper. Shtroni gjysmėn e
petėve (tė lyera me gjalpė) nė njė tepsi tė rrumbullakėt dhe vendosni
mbi tė masėn e pėrgatitur. Mė pas shtroni edhe gjysmėn tjetėr tė
petėve, duke i lyer njė nga njė me gjalpė. Me petėt qė dalin jashtė
tepsisė krijoni njė kore tė trashė rreth e rrotull. E lyeni byrekun me
pjesėn e mbetur tė gjalpit dhe mė pas e piqni nė furrė nė temperaturė
200 gradė celsius pėr rreth 1 orė.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Vizitor
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Thu May 15, 2008 12:04 am

opo une nuk marr vesh nga guzhina hiē veē se te gjitha me duken te mira dhe te bukra nga paraqitja dhe them sikur ti provoja nje her, hahahah
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
the_girl
Moderator/e
Moderator/e
avatar

Numri i postimeve : 182
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Sat May 17, 2008 8:40 pm

po artan edhe une e ketij mendimi jam qe duhet ti provoj njehere sidomos ate pijen me kafe sepse ishte edhe e thjeshte per tu pergatitur dhe duket e shijshme makarona
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
shaban cakolli
Moderator/e
Moderator/e
avatar

Numri i postimeve : 1338
Registration date : 11/08/2007

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Sat May 17, 2008 9:24 pm

znj.Anisa ju lumtė qė keni dhėnė kėtė trecetė kaq tė mirė,aq mė e mirė do tė ishte sikur ta shijonim,sesa tė e lexojmė,pastaj shtohet oreksi,hahaha
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Vizitor
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Sat May 17, 2008 11:35 pm

opo une veē ti ha di se gje tjeter nuk marri vesh hahahaahaha
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Musafir
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Mon May 19, 2008 8:52 am

ju lumtu motrushet e mia me te vertet te bukura recetat i keni ber po te kishim qen afer me mir kishte qen ti provojm niher te gatshme tani mi pergatit hahahahaha

Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Mon May 19, 2008 4:06 pm

po kjo nuk eshte e mundur duhet te keni durim dhe ti gatuani sepse ate gje qe e ben vete e ben me dashuri dhe te shijon me shume . Faleminderit per komplimentet gurbetqare dhe shban
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Vizitor
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Tue May 20, 2008 2:08 pm

une veē fotof e tyre po shikoj dhe po kenaqem por siē ju kam then nuk marr vesh nga keto gjera veē se shkoj ne restourant dhe i kerkoj por jan vertet shum te shishme
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
psikologia
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re


Numri i postimeve : 107
Registration date : 19/05/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Wed May 28, 2008 3:26 pm

une gatuaj me kenaqesin me te madhe,kuzhine e dua shume dhe e quaj art,gatuaj kur dua te qlodhem,e dua shume mishin e qingjin anadaj per ju kam nje recet per pergatitjen e tij..


Per 4 vete ;
MIsh QIngji Ose keci me mire qingji 500 gr
kos 1 lt ; Oriz 1/2 filxhan kafeje ;veze 3 kokrra ;gjalpe 100 gr;Miell 2 luge gjelle ;kripe piper...

Pergatitja :

Mishi pasi lahet ,fshihet ,pritet ne racione vihet ne nje tave dhe i hidhet gjysma e gjalpit dhe kripa dhe piperi .Piqet ne furre me teperature 180° duke i sperkatur pjeset e mishit me lengun e tij . (me pare mishi te zihet per 30 min ) .Para se te perfundoje Pjekja (15 min ) hidhet mbi tave orizi dhe pak leng mishi 1/2 gote uji e nxehte . Hiqet nga furra dhe lihet qe te ftohet pak.nderkohe ne nje tas porcelani hidhet kosi dhe kripa,Punohen mire shtohen vezet nje nga nje dhe mielli pa e ndaluar perzierjen . Ne fund i hidhet pjesa e mbetur e gjalpit. Kjo mase vihet ne tave ,perzihet mire qe te trazohet me copat e mishit dhe Orizin dhe futet serish ne furre per rreth 15 min... Ju befte mire ...
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Vizitor
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Wed May 28, 2008 6:37 pm

te lumshin duart se do kisha pas deshir ta provoja nje her guzhinen tende ,,,,,,,,,, dakort
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
psikologia
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re


Numri i postimeve : 107
Registration date : 19/05/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Mon Jun 02, 2008 1:32 pm

po ju paraqes nje specialitet te lehte dhe te mire,eshte specialitet kosovare:

KRELAN E GRUNJET...

Per pergatitjen e ketij specialiteti ose piteje kosovare nevoitet:uje i ftohte miell dhe krip.pergatietet brumi si per torte dhe qitet ne tepsi per tu pjekur,me pastaj djeget tlyeni i kafsheve mire dhe ne taven e tlyenit hedhim pakez krip,pas pjekjes se pites e marrim dhe bejm copa copa dhe i qesim sipri dhe perfundi tlyen te kafsheve,pastaj mund ta servojm me mjalt ,me djath pa marr parasysh se si e doni emebl apo njelmet..

ju befte mire
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Vizitor
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Tue Jun 03, 2008 10:47 am

kam nje verejtje e nderuamja psikologe!


nese na preferon ne tlynin e kafsheve atehere na i thuaj troē cilat kafshe per tmos e perzi receten dhe finalizimin e saj - reēetes ngaqe kafshet jane edhe pela, gomari e qe besa edhe qeni me kudren... hahahahahah
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
shaban cakolli
Moderator/e
Moderator/e
avatar

Numri i postimeve : 1338
Registration date : 11/08/2007

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Tue Jun 03, 2008 5:07 pm

ah mor artani,i len te qeta znj.tė na njohin me kėto reqeta tė bukura,tė cilat ne nuk i njohim,vetėm kemi dėshirė tė i gjejmė tė pregaditura.Sigurisht ju e dini z.artani se tlyenin e kafshėve cilin e pėrdorim,mundemi tė lopėve,deleve,apo tė dhive,dhe edhe vet e dini se nuk konsumojmė qumėsht pelash,gomaresh apo bushtrash,andaj postuesja mė lart nuk e ka pa tė arsyeshme tė sqaroj cilin tlyen.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Anisa
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 116
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Tue Jun 03, 2008 8:54 pm

Shume interesante psikologe me pelqejne qe te dyja por sdi ke te gatuaj
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
arbin
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re
avatar

Numri i postimeve : 63
Localisation : be
Registration date : 27/05/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Thu Jun 05, 2008 12:41 am

Krelan misri

4 vezč
4 filgjana miell gruei
4 filgjana miell misri
4 filgjana vaj
4 filgjana qumėsht
4 1 qese bakin
gjysm luge krip

Pergaditja

Tė gjitha pėrzihen deri sa jepet masa e qullit,dhe pastaj piqet.



Pershendetje psikologe nej dit do te bejm Krelan me duqa hehe,shum e shishme esht,qka shkon me djath feta ,apo me turrshi,disa e han edhe me mjalt mmm
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
psikologia
Anatar i ri/e re
Anatar i ri/e re


Numri i postimeve : 107
Registration date : 19/05/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Thu Jun 05, 2008 3:40 pm

pa asnje lloj problemi arbin e qmoj shume menyren e tuaj te te shkruait..
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
the_girl
Moderator/e
Moderator/e
avatar

Numri i postimeve : 182
Registration date : 02/03/2008

MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Thu Jun 05, 2008 9:36 pm

Mish pule me vezė e limon


Pėr 6 veta

* 1,5 kg mish pule
* 3 qepė mesatare tė prera trashė
* 12 kėrpudha tė prera nė feta
* 12 kg kunguj tė freskėt tė prera nė copa
* lėngė tė gjysmė limoni
* 1 kubik lėng mishi
* kripė dhe piper



* Pėr vezėt dhe limonin: 2 vezė, lėng tė gjysmė limoni, 1,5 lugė tė korn-flaur.
* Vendosni tenxheren me pulėn nė zjarr mesatar. Shtoni
qepėt dhe kėrpudhat, shtoni dhe kungujt e freskėt. Hidhni kripėn dhe
piperin.
* Hidhni lėngun e limonit, 2 filxhanė ujė dhe kubikun e lėngut tė mishit dhe e zini gjellėn nė zjarr pėr 30-40 minuta.
* Rrihni vezėt. Shkrini nė lėngun e limonit korn-flaur
dhe kėtė pėrzierje e hidhni tek vezėt me limon duke mos pushuari sė
rrahuri.
* Hidhni tek vezėt me limon disa lugė nga lėngu i
ngrohtė i pulės dhe kur pėrzierja tė ngrohet mjaft, e hidhni brenda nė
tenxhere me pulėn. E lini pulėn nė zjarr pėr disa minuta dhe e servoni.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit
Vizitor
Vizitor



MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   Thu Jun 05, 2008 11:16 pm

aaaaahhhhhhhhhhhhhhhh po sidhe ktej se na plase aman
mhhmhmhhmhmhmhmhmh
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Sponsored content




MesazhTitulli: Re: Receta gatimi   

Mbrapsht nė krye Shko poshtė
 
Receta gatimi
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 2Shko tek faqja : 1, 2  Next

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
 ::  :: Teme e lire-
Kėrce tek: